Oldal kiválasztása

Kérdések és válaszok

Mi a Hemonapló?

Hemofíliás betegek számára egy mobiltelefonos alkalmazás. Ebben a beteg saját magának követi – jegyzi be – a gyógyszer fogyasztást, és egyéb a kezeléssel kapcsolatos fontos eseményeket (pl.: bevérzés, orvosi vizit, gyógytorna). Az alkalmazás személyre szabott értesítőkkel van ellátva. Az alkalmazásba csak hemotológus orvos által regisztrált betegek tudnak belépni, így a funkciókat is csak ők használhatják. A mobil alkalmazásban kihasználjuk a mobiltelefon által adott eszközöket, pl.: gyógyszer beadásához kamerás QR kód leolvasással lehet egyszerűsíteni a folyamatot, így néhány másodperc alatt rögzíthetik a betegek a gyógyszer fogyasztásukat.
A beteget beregisztráló orvos valós időben nyomon tudja követni a hemofíliás kezelésével kapcsolatos adatokat, így a jövőben, akár több évre visszamenőleg láthatja például, hogy mikor volt a páciensnek műtéte, bevérzése, milyen gyógyszereket, és milyen mennyiségben fogyasztott, stb. Azok a betegek, akik az alkalmazást fegyelmezetten használják, részletes, és nagyon hasznos kortörténetet fognak orvosuk számára készíteni, ami rendkívül hasznos lesz a jövőbeni személyre szabott terápiás kezeléshez, és az orvos-beteg kapcsolat magasabb szintre emeléséhez. A Hemonapló a myWAPPS segítségével megmutatja a betegeknek az aktuális becsült faktor szintjét. A Hemonapló a NEAK (Nemzeti Egeszségbiztosítási Alapkezelő) számára is szolgáltat név nélküli gyógyszer fogyasztási adatot, segítve a NEAK munkáját, hogy naprakész gyógyszerfogyasztási adatokkal rendelkezzenek.

Mi a WAPPS és a myWAPPS?

A WAPPS Hemo rendszerét a világ országainak nagy részén, összesen 468 hemofília központban alkalmazzák az orvosok, hogy a program használatával meghatározzák személyre szabottan a betegek PK görbéjét, mely görbe azt mutatja meg, hogy az egyén vérében milyen mértékben és milyen sebességgel csökken a beadott 8-as vagy 9-es faktor. A myWAPPS egy olyan mobil applikáció, amely személyre szabottan ki tudja számolni a hemofília gyógyszer beadását követően a becsült faktorszintet.

Hogyan tudok csatlakozni a Hemonapló felhasználóihoz?

  • kérje meg kezelőorvosát, hogy regisztrálja be a Hemonapló rendszerbe, ehhez orvosának csak át kell adnia az Ön e-mail címét;
  • kérje meg kezelőorvosát, hogy készítsen Önnek WAPPS-Hemo profilt
  • kérje meg kezelőorvosát, hogy állítsa be Önnek a myWAPPS alkalmazást, mint Hemonapló felhasználó;
  • a további lépéseket a nyitóoldalunkon látja.

Ki használhatja a Hemonaplót?

Hemofíliás betegek, akiket az orvosa meghívja email cím segítségével az applikáció használatához.

Milyen adatomat kell megadjam a regisztrációhoz?

Csak az email címét és a nevét, az egészségügyi adatait majd az orvosa tölti ki, és közösen beállítják a dozírozást és kezelési tervet, mely későbbiekben, pl. gyógyszerváltáskor módosítható.

Honnan tölthetem le a Hemonapló és a myWAPPS alkalmazást?

Mindkét applikáció megtalálható a telefonján található App Store vagy Google Play alkalmazásból.

Hogyan módosíthatom a jelszavamat, vagy elfelejtett jelszót honnan kaphatom vissza?

A hemonaplo.hu/profilom oldalon keresztül, az email címét és regisztációs kódját használva.

Hematológus orvos vagyok, szeretném a betegeimet regisztrálni a Hemonaplóba. Mit tegyek?

Keresse meg ügyfélszolgálatunkat a test.hemonaplo@gmail.com email címen, vagy telefonon a +36309655947-es telefonszámon, hogy generálhassunk Önnek titkos kulcsot az Ön hemofília központjához.

A Hemonapló fejlesztői csapata és rendszergazdája hozzá fog férni a betegek/orvosok személyes adataihoz?

Nem. A rendszer teljes mértékben megfelel a GDPR előírásoknak, sőt lévén, hogy egészségügyi adatokról van szó, az adatvédelmünk és a titkosításunk még a GDPR előírásoknál is jóval szigorubb. A rendszergazda csak és kizárólag minden személyes adattól mentes adatokat lát. Az adatokra teljes mértékben csak az orvosok láthatnak rá, a Hemofília Központokon keresztül.

Mióta létezik a Hemonapló alkalmazás?

2019. ősz folyamán kezdtük el tesztelni Magyarországon, a legújabb trendeknek és igényeknek megfelelően folyamatosan frissítve.